Θωρακίζουμε τις αρθρώσεις μας με Χονδροϊτίνη και Γλουκοζαμίνη!

Θωρακίζουμε τις αρθρώσεις μας με Χονδροϊτίνη και Γλουκοζαμίνη!

Μας είναι κάτι οικείο πλέον, ειδικά σε άτομα στην ηλικία των 60-65 ετών, αλλά και σε όσους έχουν επιβαρύνει τα γόνατα,ισχία ή και τους καρπούς τους, -λόγω παραπάνω βάρους ή και έντονης αθλητικής δραστηριότητας-, να εμφανίζουν πόνο και αλλοιώσεις των αρθρώσεων, τη λεγόμενη “Οστεοαρθρίτιδα”.

Η εμφάνιση της “Οστεοαρθρίτιδας” οφείλεται στη φθορά του αρθρικού χόνδρου και του αρθρικού υγρού, του “λιπαντικού” που προστατεύει τις κινούμενες επιφάνειες των αρθρώσεων!

Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε το σύστημα των αρθρώσεων μας, αποφεύγοντας όσο μπορούμε τα φάρμακα…

Μελέτες αποδεικνύουν πως στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν οι ουσίες θειϊκή γλουκοζαμίνη και θειϊκή χονδροϊτίνη, οι οποίες λιπαίνουν φυσικά τις αρθρώσεις, υποστηρίζουν την αναγέννηση του αρθρικού χόνδρου – “λιπαντικού” των αρθρώσεων,- και φροντίζουν σε γενικότερο πλαίσιο, την πλήρη καλή τους λειτουργία. Αυτό σημαίνει πως οδηγούν στην αποκατάσταση της κινητικότητας του συστήματος των αρθρώσεων, στην ανακούφιση από τη φλεγμονή και τον πόνο, ενώ παράλληλα θωρακίζουν τον χόνδρο από τη φθορά, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της αποκατάστασής του.

Ας δούμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα, αυτές τις δύο (2) ουσίες:

Glucosamine (Γλουκοζαμίνη)
Η γλουκοζαμίνη είναι ουσία απαραίτητη στην αναγέννηση του αρθρικού υγρού, παράγεται από τον οργανισμό και παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των συνδέσμων λόγω της “λίπανσης” που προσφέρει. Είναι ουσία απαραίτητη για την καλή λειτουργία των αρθρώσεων, αλλά συμβάλλει και στην διαδικασία επιδιόρθωσής τους.
Chondroitin (Χονδροϊτίνη)
Η χονδροϊτίνη, επίσης παράγεται φυσικά από τον οργανισμό και έχει διάφορες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ερευνητές έχουν αποκαλύψει πως η χονδροϊτίνη μειώνει την αίσθηση του πόνου, αυξάνει τα επίπεδα ελαστικότητας των συνδέσμων και ελαχιστοποιεί τις ανάγκες για χρήση κατασταλτικών ενάντια στον πόνο.

Ποιοί μπορούν να κάνουν λήψη συμπληρωμάτων;

Λόγω της απουσίας παρενεργειών, ακόμα και σε περιπτώσεις μακροχρόνιας λήψης, τα συμπληρώματα του συνδυασμού της γλουκοζαμίνης-χονδροϊτίνης αποτελούν “όπλο” για τους ορθοπεδικούς. Η λήψη τους είναι ασφαλή και για περιπτώσεις σε άτομα με πρωτοεμφανιζόμενα συμπτώματα, τα οποία θα ωφεληθούν και θα θωρακίσουν τον οργανισμό τους ενάντια στη φθορά των συνδέσμων τους αλλά και σε άτομα σε προχωρημένο στάδιο, η λήψη των συμπληρωμάτων ανακουφίζει από τον πόνο ενώ παράλληλα αυξάνει τη κινητικότητα των αρθρώσεων, και μειώνει τη φθορά. Λειτουργεί επιβραδυντικά ενάντια στη νόσο και επιπλέον μειώνει και την ανάγκη για λήψη αντιφλεγμονώδων ή παυσίπονων.

Glucosamine Joint Patches με τεχνολογία διαδερμικής απορρόφησης! Ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για την υποστήριξη της υγείας των συνδέσμων του σώματος.

Τα Glucosamine Joint Patches έχουν σχεδιαστεί και ελεγχθεί εργαστηριακά από κορυφαίους UK joint gel experts.

Τα Glucosamine Joint Patches περιέχουν 4 κορυφαία φυσικά συστατικά, τα οποία αποδεδειγμένα βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των συνδέσμων:

Glucosamine, Chondroitin, Vitamin C, Cetyl myristoleate.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1. Cem Gabay, Carole Medinger-Sadowski, Danielle Gascon, Frank Kolo, Axel Finckh. Symptomatic effect of chondroitin sulfate 4&6 in hand osteoarthritis the finger osteoarthritis chondroitin treatment study (FACTS). Arthritis & Rheumatism, 2011; DOI: 10.1002/art.30574
2. Kahan et al. Long-term effects of chondroitins 4 and 6 sulfate on knee osteoarthritis: The study on osteoarthritis progression prevention, a two-year, randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Arthritis & Rheumatism, 2009; 60 (2): 524 DOI: 10.1002/art.24255
3. Murray MT. Glucosamine suphate: effective osteoarthritis treatment. Amer J Nat Med 1994;Sept:10-14
4. Crolle G, D Este E. Glucosamine sulphate for the management of arthrosis: a controlled clinical evaluation. Curr Med Res Opin 1980;7:104-109
Close Menu
×
×

Cart