Καρκίνος του Προστάτη: Aίτια, Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση

Καρκίνος του Προστάτη: Aίτια, Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο σύνηθες καρκίνους στον ανδρικό πληθυσμό. Τις περισσότερες φορές αναπτύσσεται αργά γι’αυτό αρχικά δεν προκαλεί και προβλήματα. Ωστόσο εάν και κάποιοι τύποι μεγαλώνουν αργά και χρειάζονται από ελάχιστη έως καθόλου αντιμετώπιση, άλλοι τύποι είναι επιθετικοί και επεκτείνονται γρήγορα.

Συμπτώματα

Ο καρκίνος του προστάτη στα αρχικά στάδια δεν έχει εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο όσο προχωράει παρατηρούνται θέματα όπως δυσκολία στην ούρηση, εμφάνιση αίματος στο σπέρμα, πόνος στην περιοχή, καθώς και στυτική δυσλειτουργία.

Αίτια

Δεν είναι ακόμα σίγουρο τι προκαλεί τον καρκίνο του προστάτη, με τους επιστήμονες να γνωρίζουν όμως ότι κύτταρα μεταλλάσσονται και συνεχίζουν να ζουν, ενώ υγιή κύτταρα πεθαίνουν και μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να επηρεάζουν τον ιστό.

Ομάδες Κινδύνου

Οι παράγοντες που αυξάνουν τον ρίσκο του καρκίνου του προστάτη περιλαμβάνουν την ηλικία, με τον κίνδυνο να αυξάνεται στους ηλικιωμένους. Σημαντικό ρόλο παίζει και το οικογενειακό ιστορικό αλλά και η παχυσαρκία.

Πρόληψη

Η πρόληψη ξεκιναέι από τον καθημερινό τρόπο ζωής μας (διαβάστε περισσότερα εδώ). Η επιλογή μιας υγιής διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία και βοηθούν συνολικά την υγεία μας είναι μία καλή αρχή. Παράλληλα, με την διατροφή, σημαντική είναι και η καθημερινή άσκηση, με έρευνες να δείχνουν ότι άνδρες που ασκούνται έχουν μικρότερο κίνδυνο να προσληφθούν από τον καρκίνο του προστάτη.

Προαγωγή της Υγείας του Προστάτη με το Prostate Gold Complex

To Prostate Gold Complex είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για την υγεία του προστάτη και την ανακούφιση από τα συμπτώματα της προστατίτιδας και της υπεπλασίας. Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός φυσικών συστατικών, που συνδυάζει τη δράση του saw palmetto, του έλαιου κολοκυθόσπορου, του αρκοστάφυλου, του ροδιού, του ψευδαργύρου και του ginseng.

Close Menu
×
×

Cart