Ανδρική Υπογονιμότητα: Σύγχρονος Τρόπος Ζωής, Αίτια και Θεραπεία

Ανδρική Υπογονιμότητα: Σύγχρονος Τρόπος Ζωής, Αίτια και Θεραπεία

Yπολογίζεται πως περίπου το 6% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως παρουσιάζει προβλήματα υπογονιμότητας. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) υπογονιμότητα ονομάζεται η πάθηση του αναπαραγωγικού συστήματος, που ορίζεται από την αδυναμία σύλληψης μετά από ένα χρόνο τακτικών ελεύθερων και φυσιολογικών σεξουαλικών επαφών.  (Για περισσότερα σχετικά με την υπογονιμότητα γενικά, μπορείτε να δείτε εδώ).

Το 40-90% των περιπτώσεων σχετίζονται με θέματα ανεπαρκούς παραγωγής σπέρματος ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις με θέματα που έχουν να κάνουν με διάφορα παθολογικά αίτια και άλλα ανατομικά προβλήματα.

Ανδρική Υπογονιμότητα & Σύγχρονος Τρόπος Ζωής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα του σπέρματος σε άνδρες όλων των ηλικιών. Ομόφωνα, η επιστημονική κοινότητα έχει παρατηρήσει ότι η ποσότητα και η ποιότητα τους σπέρματος έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια σε άνδρες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποιήθηκε συγκρίνοντας 61 έρευνες, σχετικά με τη περιεκτικότητα του σπέρματος, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 15 χιλιάδες άνδρες τη περίοδο 1938-1991, τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση.  Από τα 113 εκατομμύρια/ml το έτος 1940, μειώθηκαν σε 66 εκατομμύρια/ml, το έτος 1991. Μία σημαντική μείωση της τάξεως του 20% στη ποσότητα και ακόμα μεγαλύτερη, 58%, στην παραγωγή σπέρματος. (Εκτενέστερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη έρευνα μπορείτε να δείτε εδώ)

Περιβάλλον, Διατροφή, Κάπνισμα & Αναπαραγωγική Υγεία

Επειδή η μείωση παραγωγής σπέρματος στους άνδρες είναι σχετικά πρόσφατη υπόθεση, είναι φυσικό επακόλουθο πως πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ένας συνδυασμός περιβαντολλογικών επιπτώσεων, τρόπου ζωής και διατροφής που επηρεάζει τη σπερματογένεση.

Σύμφωνα με μελέτες υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις πως περιβαντολλογικοί λόγοι παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη φθίνουσα ποιότητα του σπέρματος. Τέτοιοι λόγοι μπορεί να είναι η έκθεση σε χημικά, σε ραδιενέργεια και σε βαριά μέταλλα. Αξίζει να αναφέρουμε την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κόνγκ, όπου άντρες με προβλήματα υπογονιμότητας βρέθηκαν να έχουν έως και 40% υψηλότερα επίπεδα υδράργυρου στον οργανισμό τους.

Και η σύγχρονη καθημερινότητα μας επηρεάζει την ποιότητα και ποσότητα σπέρματος, αρχής γενομένης με τη διατροφή. Έρευνες έχουν δείξει ότι μεγάλη κατανάλωση υδρογονωμένων λιπαρών, τις οποίες συναντάμε σε πολλές τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά, έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στη παραγωγή.  Αντιθέτως, προτείνονται τροφές με αντιοξειδωτικά και με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C και E.

Πέρα από τη διατροφή, σημαντικός παράγοντας είναι και το κάπνισμα που έχει συνδεθεί με θέματα όπως μειωμένος αριθμός σπερματοζωαρίων, αλλαγή της κινητικότητας και αύξηση αφύσικων σπερματοζωαρίων.

Βελτίωση Ποιότητας Σπέρματος με το ‘FertilMan’ της Life Pharma

Για να αντιμετωπίσετε θέματα ανδρικής υπογονιμότητας  και να βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματος, αυξάνοντας με αυτόν το τρόπο τις πιθανότητες σύλληψης, η Life Pharma σας προτείνει το  FertilMan ™ της Βabystart® για χρήση από άνδρες.  Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ανόργανα άλατα και αμινοξέα, και έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει ένα μοναδικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών κατά το σχεδιασμό μιας εγκυμοσύνης.

Close Menu
×
×

Cart